Google oglašavanje

Ciljano oglašavanje na Google tražilici sa naglaskom na zaštitu Vašeg budžeta u 5 točaka

Google oglašavanje

Uspješni digitalni marketing temelji se na ciljanom oglašavanju za relevantne ključne riječi na Google pretraživačkoj mreži u sklopu Google Ads kampanje. Vrlo brzo nakon izrade kampanje oglas se pojavljuje na prvoj stranici Google pretrage samo onim korisnicima koji traže uslugu ili proizvod kojeg vi nudite.

google oglašavanje

Strategija licitiranja - ručni cpc

U dogovoru sa Vama postavljamo ručne licitacije prema procijeni:

 • najniža licitacija za prikaz na prvoj stranici Google tražilice
 • srednja licitacija za prikaz pri vrhu prve stranice Google tražilice
 • najviša licitacija za prikaz oglasa na prvoj poziciji Google tražilice

Prilikom izrade i upravljanja Google Ads kampanje, posatvljamo ručne licitacije iz razloga što ne radimo u ime i za račun Google korporacije, inače bi postavili automatske licitacije koje imaju za cilj bržu potrošnju budžeta.

Iskazali ste nam povjerenje i angažirali nas za Google oglašavanje, a mi ćemo voditi brigu o Vašem budžetu sa pažnjom dobrog gospodarstvenika.

Ciljanje prema lokaciji posjetitelja - geo targeting

Prilikom izrade Google Ads kampanje postavit ćemo prikazivanje oglasa samo korisnicima koji pretražuju relevantne ključne riječi sa određenih lokacija, pa tako možemo ciljati posjetitelje prema:

 • kontinent -npr. prikazivanje oglasa samo za posjetitelje iz Europe i/ili drugih kontinenata
 • država – npr. prikazivanje oglasa samo za posjetitelje iz Hrvatske i/ili drugih država
 • županija – prikazivanje oglasa samo za posjetitelje iz Zagrebačke i/ili drugih županija
 • grad – prikazivanje oglasa samo za posjetitelje iz grada Zagreba i/ili drugih gradova
 • radius – prikazivanje oglasa samo za posjetitelje koji se nalaze unutar određenog radius, u tom slučaju ćemo postaviti lokaciju npr. Ilica 1 i označiti radius od primjerice 5 km
 • izuzimanje lokacije – prikazivanje oglasa svima osim, npr. ako smo označili prikazivanje oglasa za posjetitelje iz Zagrebačke županije ali iz nekog razloga želimo izuzeti prikazivanje oglasa posjetiteljima koji se nalaze u Velikoj Gorici

Cijena proizvoda usluge u sadržaju oglasa

Predlažemo Vam dodavanje cijene proizvoda ili usluge unutar teksta sadržaja oglasa tako da posjetitelji koji koriste Google tražilicu kako bi pronašli najpovoljniju ponudu ne klikaju na Vaš oglas ukoliko im je skup.

Ako nema cijene u tekstu oglasa, posjetitelji će kliknuti na oglas i budžet će se umanjiti za cijenu po kliku, a u slučaju da je cijena navedena u tekstu oglasa postoji vjerojatnost da posjetitelj kojem ne odgovara Vaša cijena neće kliknuti na oglas odnosno da će ga preskočiti i krenuti dalje u potragu za najnižom cijenom.

Relevantne ključne riječi

Pomoću alata za planiranje ključnih riječi pronalazimo relevantne ključne riječi za Vaše poslovanje koje imaju visoki opseg pretraživanja. Na taj način izbjegavamo nepotrebno trošenje budžeta na općenite ključne riječi. U tekstu ispod smo prikazali nekoliko vrsta relevantnih ključnih riječi za općenitu ključnu riječ tenisice ovisno o:

 • segmentaciji tržišta: npr. tenisice za trčanje
 • krajnjem korisniku: npr. tenisice za trčanje za žene
 • proizvodu: npr. Nike Air Force
 • brandu: npr. Nike tenisice za trčanje
 • konkurenciji: npr. Adidas tenisice za trčanje
 • lokaciji: npr. trgovina tenisica Zagreb

Vrsta podudaranja ključne riječi - Točno podudaranje

Ukoliko niste velika korporacija koja raspolaže sa “neograničenim” budžetom za oglašavanje, predlažemo postavljanje točnog podudaranja za relevantne ključne riječi kako bi iz prve kampanje izvukli maksimum. Rastom prihoda od prodaje raste i Vaš budžet za oglašavanje, a onda dolazi i do promjena vrste podudaranja. Primjer vrste podudaranja za ključnu riječ ženske tenisice:

 • široko podudaranje za ključne riječi: Google će prikazati oglas za svako pretraživanje koje je varijacija odabrane ključne riječi npr. tenisice, tenisice za prodaju, trgovina tenisica…
 • podudaranje fraze za ključne riječi: Google će prikazati oglas samo za pretraživanja koja u sebi sadrže frazu npr. prodavaonica ženskih tenisica, tenisice za trčanje za žene.
 • točno podudaranje ključne riječi: Google će prikazati oglas samo za pretraživanja koja su usko povezana sa ključnom riječi npr. ženske tenisice, tenisice za žene, tenisice žene.
 • negativne ključne riječi: Google neće prikazivati oglas za negativne ključne riječi koje upišemo npr. muške tenisice, tenisice za muškarce


Google oglašavanje cijena

Prvi put plaćate izradu, budžet i vođenje Google Ads kampanje, a kasnije samo iznos budžet i iznos za vođenje kampanje
Google Ads usluga Cijena Plaćanje
izrada kampanje - izrada oglasa i pronalazak ključnih riječi 1.500,00 kn jednokratno
budžet - za Google Ads oglašavanje koji se troši nakon klika na oglas minimalno 500,00 kn ponavljajuće
vođenje kampanje - optimizacija i upravljanje licitacijama 10% budžeta, ili min. 500,00 kn ponavljajuće
 • Model plaćanja je pola:pola (50% iznosa ponude plaćate prije izrade Google oglasa, a ostatak prije objave)
 • 10% popusta za 100% avans (10% popusta kao nagrada za korisnike koji žele uplatiti puni avans)
 • Rok za izradu Google oglasa: 3-5 radnih dana od uplate predujma

Popust za Google oglašavanje

na Google pretraživačkoj mreži

Za vrijeme trajanja krize uzrokovane COVID-19, svim korisnicima koji naruče Google oglašavanje odobravamo 50% popusta na izradu kampanje!


Odgovori na najčešća pitanja: Google oglašavanje

Budžet se troši samo kada posjetitelji kliknu na oglas i posjete Vašu stranicu

Prikazivanje oglasa ne troši budžet već podiže svjesnost o Vašoj tvrtki i pomaže u izgradnji brenda

Uzmimo na primjer da ste uložili 1000 kn u budžet za oglašavanje, a cijena licitacije za relevantnu ključnu riječ je 5 kn / kliku, što Vam donosi 200 posjetitelja na web stranicu. Neka Vas 10% ukupnog broja posjetitelja kontaktira vezano za proizvod / uslugu koju nudite, to je 20 potencijalnih kupaca, pa neka od njih 10% naruči proizvod / uslugu... vjerojatno ste na dobrom putu da vratite uloženo. Uz potrošnju budžeta odnosno klikove računajte da je potrebno barem 5 pojavljivanja za 1 klik, u tom slučaju vaš je oglas vidjelo 1000 korisnika što pomaže u izgradnji brenda. Naravno brojevi mogu biti i drugačiji npr. 2kn/klik što donosi 500 posjetitelja...

Cijena Google Ads kampanje

Cijena za Google oglašavanje sastoji se od izrade kampanje, budžeta za oglašavanje i naknade za vođenje kampanje

START.com i veći paketi iz naše ponude paketa za izradu web stranice uključuju Google Ads kampanju sa budžetom od 500 kn ili više. Ukoliko Google oglašavanje naručujete kao zasebnu uslugu i planirate budžet za oglašavanje od npr. 1000 kn, tada jednokratno plaćate iznos od 1500 kn za postavljanje kampanje, 1000 kn budžeta za oglašavanje i 500 kn naknadu za vođenje kampanje. Kasnije, prilikom nastavka kampanje uplaćujete 1000 kn budžeta za oglašavanje i 500 kn naknade za vođenje kampanje. Dakle 3000 kn plaćate prvi put, a kasnije 1500 kuna za obnovu kampanje.

Kvaliteta oglasa ne utječe na cijenu po kliku

Cijena po kliku određuje se na temelju licitacija za svaku ključnu riječ posebno

Ako oglas nije dovoljno kvalitetan neće se niti prikazati na Google tražilici iz razloga što je ocjena kvalitete oglasa jedan od uvjeta za prikazivanje oglasa na Google pretraživačkoj mreži u sklopu Google Ads kampanje. Google svakodnevno prati kampanju i nudi prijedloge za podizanje kvalitete oglasa.

Google Ads bazira se na licitacijama

Cijena po kliku ovisi o licitacijama za svaku pojedinu ključnu riječ

Uzmimo na primjer da se bavite taxi prijevozom u Splitu. U ljetnoj sezoni cijena po kliku će biti veća od zimske sezone iz jednostavnog razloga što je konkurencija veća. Na primjer za ključnu riječ taxi Split ljeti licitiraju i Duje iz Splita (radi cijelu godinu) i Jure iz Dugopolja (radi samo u šici ljetne sezone) i Mato iz Osijeka (ljetnu sezonu dolazi u Split voziti taxi). Cijena licitacije za ključnu riječ taxi Split veća je u ljetnoj sezoni zbog konkurencije kada svi licitiraju i tako podižu cijenu po kliku za zajedničku im relevantnu ključnu riječ, dok je zimi cijena licitacije manja jer licitira samo Duje iz Splita.

Cijena po kliku ovisi o licitacijama za pojedinu ključnu riječ

Što je veća konkurencija cijena po kliku je viša, npr. u sezoni cijena po kliku je veća nego izvan sezone

Google Ads je sustav baziran na licitacijama i cijena po kliku ovisi isključivo o licitacijama, a slobodno možete zanemariti priče pojedinih agencija za digitalni marketing kako će optimizacijom oglasa odnosno kvalitetom spustiti cijenu po kliku i uštedjeti Vam budžet - mi Vam nudimo zaštitu budžeta u 5 točaka!

Google Ads ili SEO

Google Ads donosi rezultate u kratkom roku, a za SEO je potrebno pričekati 3-6 mjeseci

Uspješan digitalni marketing zahtjeva već u prvom koraku odrediti relevantne ključne riječi sa visokim opsegom pretraživanja. Kada smo odredili ključne riječi vrijeme je za prvu Google Ads kampanju koja će nam dati realnu sliku o potrošnji budžeta, odnosno na koje ključne riječi su posjetitelji kliknuli kako bi došli na web stranicu, a koje su rezultirale i konverzijom npr. poziv na telefon, email, narudžba proizvoda/usluge. Nakon Google Ads kampanje