Rebranding – redizajn logotipa

Brendiranje i novi vizualni identitet za tvrtku. Redizajn postojećeg loga. Vektorizacija logotipa

rebranding redizajn logotipa

Rebranding – redizajn logotipa

Rebranding – redizajn logotipa

Prepoznatljiv logo ima značajan utjecaj na poslovanje, a samo mali broj tvrtki uspiju iz prvog pokušaja izraditi prepoznatljivi logotip za kojeg Više nikad ne moraju raditi redizajn loga (npr. Nike). Ponekad je potrebno napraviti određene izmjene kako bi logo prilagodili promjenama unutar tvrtke ili da bude u skladu sa novim trendovima.

Rebranding odnosno redizajn logotipa gotovo uvijek se čini poslom kojeg je dobro preskočiti ili ostaviti za neko dogledno vrijeme, ali postavite si par pitanja koja će Vam pomoći da shvatite trebate li se držati onoga što imate ili je vrijeme za osvježiti vizualni identitet tvrtke.

Redizajnlogotipa
Da li se Vaše poslovanje proširilo ili promijenilo?

Ako se Vaše poslovanje na bilo koji način proširilo ili promijenilo, možda je vrijeme da razmislite i o promjeni svog logotipa npr. uveli ste čitav niz novih proizvoda promijenili sjedište ili zaposlili puno novih djelatnika…

Imate li novu konkurenciju?

U Vašem segmentu poslovanja konkurencija je dosta jaka, pa želite napraviti redizajn logotipa kako bi postojećim kupcima pokazali novi moderni korporativni identitet koji drži korak s vremenom, a potencijalnim kupcima da Vas uzmu u obzir prilikom donošenja odluke.

Želite se obratiti novim korisnicima?

Godinama ste gradili poslovanja i danas imate vjernu bazu kupaca, ali spremni ste povezati se i sa “novim – mladim” kupcima. Rebranding odnosno redizajn logotipa možda je upravo ono što je potrebno napraviti.

Da li se cilj, misija ili vizija Vašeg poslovanja promijenila?

Redizajn logotipa dolazi u obzir i onda kada se rastom poslovanja promijene ciljevi, misija i vizija tvrtke, pa dolazi do odstupanja od onih koji bili aktualni prilikom otvaranja tvrtke.

Dizajn logotipa u skladu sa dizajnom iz prošlog stoljeća?

Ako je dizajn Vašeg logotipa napravljen krajem prošlog stoljeća to ne znači da danas više nije atraktivan. Možda je potrebno napraviti određene intervencije i male korekcije na logotipu kako bi ga prilagodili duhu vremena.

Podijelite objavu