Dizajn etiketa

Priprema za tisak etiketa svih dimenzija u vektorskom formatu za bilo koju primjenu npr. med, vino, ulje, čvarci, kreme...

Dizajn etiketa

Profesionalni dizajn etiketa sa svim obaveznim podacima koje je potrebno istaknuti na ambalaži proizvoda. Pripremite i pošaljite materijale za izradu etiketa u digitalnom formatu npr. Word dokument sa tekstovima, obaveznim podacima, fotografijama, logotipom i ostalim sadržajem, a mi ćemo vizualno oblikovati etiketu dimenzija koje su Vam potrebne.

dizajn etiketa
Dizajnetiketa
Dimenzije etikete
Za početak izmjerite površinu ambalaže na koju planirate zalijepiti etiketu i pošaljite nam dimenzije u milimetrima (širina x visina) koja Vam najviše odgovara i za koju bi htjeli izraditi etiketu za Vaš proizvod.
Priprema materijala za etiketu
Postoje obavezni podaci koje je potrebno navesti na etiketi za med, vino, ulje, rakiju…

Vi kao najbolje upućena osoba sigurno najbolje znate pripremiti sadržaj za etiketu. Kad prikupljate materijale za etiketu vodite računa o Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima.

Najbolje i najsigurnije je da nam pošaljete Vaše “autorske” fotografije za etiketu u što je moguće većoj rezoluciji, a ukoliko ih nemate, možete ih za nekoliko desetaka dolara kupiti na poznatim servisima koji se bave prodajom profesionalnih fotografija ili možete besplatno preuzeti sa web stranice www.pixabay.com, ali u tom slučaju dobro provjerite da li je fotografija slobodna za komercijalnu upotrebu bez atribucije i napravite screenshoot.

CMYK color mode
Dizajn etiketa radimo u CMYK modelu miješanja boja koji se koristi u tisku iz razloga kako bi bilo što manje odstupanje boja na etiketi koju vidite na ekranu monitora i boja nakon tiska etiketa.
Rezolucija od 300 DPI (Dots Per Inch)
Rezolucija predstavlja broj točaka po inču, a kvaliteta slike je bolja što je veća rezolucija. Za kvalitetan tisak bitno da rezolucija pripreme za tisak etiketa bude minimalno 300 dpi, jer slabija rezolucija može rezultirati etiketom koja nakon tiska izgleda mutno i bez detalja koji se vide na ekranu monitora.
Napust 3mm iza rezne linije
Svi elementi koji idu do ruba etiketa trebaju imati napust 3mm iza rezne linije odnosno konačnog formata, jer prilikom dorade odnosno rezanja dolazi do određenih odstupanja pa bi umjesto pozadine koja ide do ruba etiketa mogla biti praznina.
Margina 3mm unutar rezne linije
Margina predstavlja sigurnu zonu koja se nalazi min. 3mm unutar reznih linija odnosno konačnog formata etikete i gdje ne bi smjeli biti tekstovi, slike, logo i svi ostali elementi koji trebaju biti vidljivi nakon tiska i rezanja etiketa.
Fontove pretvaramo u krivulje odnosno vektore
Pretvaramo sve fontove u krivulje prilikom spremanja finalne verzije datoteke koja sadrži pripremu etikete za tisak, a koja zatim ide na montažu prije ispisa.
Bogata crna boja (eng. rich black) 60 40 40 100 CMYK
Za sve elemente na etiketi koji su deblji od 5mm, a koji bi nakon tiska trebali biti crni, koristimo 60 40 40 100 CMYK.
Overprint opcija
Tisak preko svih ostalih boja za vektorske elemente i tekstove na etiketama koji su u crnoj boji.

Dizajn etiketa cijena

Grafičko oblikovanje i priprema za tisak etikete svih dimenzija i opcija za tisak
Grafički dizajn i priprema za tisak Cijena usluge
Dizajn etikete - 2 idejna rješenja i izrada konačne verzije 800,00 kn
Dodatan prijedlog - dodatan dizajn etikete i izrada konačne verzije 300,00 kn
Dva dodatna prijedloga - 2 dodatna prijedloga etikete i izrada konačne verzije 500,00 kn
Izmjena podataka na postojećoj etiketi - vektorski format 200,00 kn
  • Model plaćanja: za usluge grafičkog dizajna do 1.000,00 kn plaća se unaprijed cijeli iznos.
  • Rok za dizajn etikete: 5 dana od uplate po ponudi

Odgovori na najčešća pitanja: Grafički dizajn

Poslat ćemo Vam izvornu datoteku u vektorskom formatu

Nakon izrade

Poslat ćemo Vam EPS (izvornu datoteku u vektorskom formatu) te jpg i png datoteke koje možete odmah koristiti. Vektorski format logotipa za svaki slučaj spremite na računalo ili u oblak, a mi ga također čuvamo u oblaku ako ćete nas kontaktirati za izradu npr. posjetnica, memoranduma, letaka, brošura, web stranice, jumbo plakatia ili drugu primjenu.

Vi ste najbolje upućena osoba u poslovne procese tvrtke

Sigurni smo da imate viziju koju ponekad niste u mogućnosti skicirati ili je sami vizualno oblikovati

Osim potrebnog sadržaja, potičemo sve klijente da nam dostave i nacrte, boje, fontove i ostale smjernice za dizajn kako bi dobili finalni proizvod u skladu sa njihovim očekivanjima. Klijentima dostavljamo i radnu verziju na pregled kako bi odobrili izradu konačne verzije.

Potrebna Vam je usluga grafičkog dizajna ali ne znate da li mi to nudimo?

Pošaljite nam dimenzije (širina x visina) i način primjene npr. za vanjsku primjenu izloženost kiši ili suncu.

HM-PROMOTION d.o.o. kao studio za grafički dizajn nudi kompletnu uslugu od dizajna logotipa, memoranduma, letaka, brošura, kataloga, naljepnica, etiketa, ambalaže, plakata, web stranica, html email potpisa... i bilo koju drugu grafiku za tisak ili izradu koja Vam je potrebna. Za više detalja o našim grafičkim uslugama molimo Vas da nas kontaktirate.

Rok za izradu je jučer! Možete li nam pomoći sa hitnom izradom?

Radni nalog otvaramo nakon uplate po ponudi, a rok za izradu ovisi o prethodnim narudžbama

Ponekad možemo prilagoditi raspored i hitnom intervencijom napraviti grafički dizajn na Vaš zahtjev. U svakom slučaju kontaktirajte nas pa ćemo vidjeti koliko brzo možemo odraditi Vaš upit.