Dizajn plakata

Profesionalni grafički dizajn i priprema za tisak plakata svih formata i dimenzija u vektorskom formatu

Dizajn plakata

Profesionalni dizajn plakata u skladu sa vizualnim identitetom tvrtke i uz pridržavanje pravila iz knjige grafičkih standarda. Pripremite i pošaljite nam materijale za izradu plakata u digitalnom formatu npr. Word dokument sa tekstovima, fotografijama, logotipom i ostalim sadržajem, a mi ćemo vizualno oblikovati plakat prema formatu koji želite.

dizajn plakata
Dizajnplakata
Format plakata
Najčešći formati plakata

  • plakat SRA3 format (32 x 45 cm)
  • plakat B2 format (50 x 70,7 cm)
  • plakat B1 format (70,7 x 100 cm)

Priprema materijala za plakat
Vi kao najbolje upućena osoba u sve poslovne procese Vaše tvrtke sigurno najbolje znate što želite istaknuti na plakatu. Kad prikupljate materijale za plakat vodite računa o Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima.

Najbolje i najsigurnije je da nam pošaljete Vaše “autorske” fotografije za plakat u što je moguće većoj rezoluciji, a ukoliko ih nemate, možete ih za nekoliko desetaka dolara kupiti na poznatim servisima koji se bave prodajom profesionalnih fotografija ili možete besplatno preuzeti sa web stranice www.pixabay.com, ali u tom slučaju dobro provjerite da li je fotografija slobodna za komercijalnu upotrebu bez atribucije i napravite screenshoot.

CMYK color mode
Dizajn plakata radimo u CMYK modelu miješanja boja koji se koristi u tisku iz razloga kako bi bilo što manje odstupanje boja na plakatu kojeg vidite na ekranu monitora i boja na papiru tiskanog plakata.
Rezolucija od 150 DPI (Dots Per Inch)
Rezolucija predstavlja broj točaka po inču, a kvaliteta slike je bolja što je veća rezolucija. Za kvalitetan tisak bitno da rezolucija pripreme za tisak plakata bude minimalno 150 dpi, jer slabija rezolucija može rezultirati plakatom koji nakon tiska izgleda mutno i bez detalja koji se vide na ekranu monitora.
Napust 3mm iza rezne linije
Svi elementi koji idu do ruba plakata trebaju imati napust 3mm iza rezne linije odnosno konačnog formata, jer prilikom dorade odnosno rezanja dolazi do određenih odstupanja pa bi umjesto pozadine koja ide do ruba plakata mogao biti prazan papir.
Margina 3mm unutar rezne linije
Margina predstavlja sigurnu zonu koja se nalazi min. 3mm unutar reznih linija odnosno konačnog formata plakata i gdje ne bi smjeli biti tekstovi, slike, logo i svi ostali elementi koji trebaju biti vidljivi nakon tiska i rezanja plakata.
Fontove pretvaramo u krivulje odnosno vektore
Pretvaramo sve fontove u krivulje prilikom spremanja finalne verzije datoteke koja sadrži pripremu plakata za tisak, a koja zatim ide na montažu prije ispisa.
Bogata crna boja (eng. rich black) 60 40 40 100 CMYK
Za sve elemente plakata koji su deblji od 5mm, a koji bi nakon tiska trebali biti crni, koristimo 60 40 40 100 CMYK.
Overprint opcija
Tisak preko svih ostalih boja za vektorske elemente i tekstove plakata koji su u crnoj boji.

Dizajn plakata cijena

Grafičko oblikovanje i priprema za tisak plakata svih formata uz nekoliko opcija
Grafički dizajn i priprema za tisak Cijena usluge
Dizajn plakata do SRA3 format - 2 idejna rješenja i izrada konačne verzije 350,00 kn
Dizajn plakata do B2 format - 2 idejna rješenja i izrada konačne verzije 400,00 kn
Dizajn plakata do B1 format - 2 idejna rješenja i izrada konačne verzije 450,00 kn
Dodatan prijedlog - dodatan dizajna plakata i izrada konačne verzije 250,00 kn
Izmjena podataka na postojećem plakatu - vektorski format 100,00 kn
  • Model plaćanja: za usluge grafičkog dizajna do 1.000,00 kn plaća se unaprijed cijeli iznos.
  • Rok za dizajn plakata: 5 dana od uplate po ponudi

Odgovori na najčešća pitanja: Grafički dizajn

Poslat ćemo Vam izvornu datoteku u vektorskom formatu

Nakon izrade

Poslat ćemo Vam EPS (izvornu datoteku u vektorskom formatu) te jpg i png datoteke koje možete odmah koristiti. Vektorski format logotipa za svaki slučaj spremite na računalo ili u oblak, a mi ga također čuvamo u oblaku ako ćete nas kontaktirati za izradu npr. posjetnica, memoranduma, letaka, brošura, web stranice, jumbo plakatia ili drugu primjenu.

Vi ste najbolje upućena osoba u poslovne procese tvrtke

Sigurni smo da imate viziju koju ponekad niste u mogućnosti skicirati ili je sami vizualno oblikovati

Osim potrebnog sadržaja, potičemo sve klijente da nam dostave i nacrte, boje, fontove i ostale smjernice za dizajn kako bi dobili finalni proizvod u skladu sa njihovim očekivanjima. Klijentima dostavljamo i radnu verziju na pregled kako bi odobrili izradu konačne verzije.

Potrebna Vam je usluga grafičkog dizajna ali ne znate da li mi to nudimo?

Pošaljite nam dimenzije (širina x visina) i način primjene npr. za vanjsku primjenu izloženost kiši ili suncu.

HM-PROMOTION d.o.o. kao studio za grafički dizajn nudi kompletnu uslugu od dizajna logotipa, memoranduma, letaka, brošura, kataloga, naljepnica, etiketa, ambalaže, plakata, web stranica, html email potpisa... i bilo koju drugu grafiku za tisak ili izradu koja Vam je potrebna. Za više detalja o našim grafičkim uslugama molimo Vas da nas kontaktirate.

Rok za izradu je jučer! Možete li nam pomoći sa hitnom izradom?

Radni nalog otvaramo nakon uplate po ponudi, a rok za izradu ovisi o prethodnim narudžbama

Ponekad možemo prilagoditi raspored i hitnom intervencijom napraviti grafički dizajn na Vaš zahtjev. U svakom slučaju kontaktirajte nas pa ćemo vidjeti koliko brzo možemo odraditi Vaš upit.