MRP rješenja

Sustav za planiranje sirovina u proizvodnji (eng. Material Requirements Planning)

MRP rješenja

Znamo koliko je tvrtkama koje se bave proizvodnjom bitno efikasno planiranje sirovina i kako uvijek nastojite ubrzati i maksimalno pojednostavniti čitav proces proizvodnje. Ovisno o Vašim potrebama možemo Vam ponuditi tzv. MRP rješenja kao cjeloviti “mini-ERP” sustav, ili kao modul “moćnom” ERP rješenju.

mrp rješenja
MRPrješenja
Skladište - upravljanje zalihama
Za efikasno upravljanje zalihama potrebno je za početak unijeti inicijalnu zalihu proizvoda i/ili sirovina u sustav. Prilikom unosa podataka o proizvodu/sirovini upisuju se podaci dobavljača, broj dana koji je potreban dobavljaču za isporuku, postavljaju se razine minimalne zalihe…
Izrada sastavnice (eng. Bill Of Materials)
Sastavnica u proizvodnji je poput recepta kojeg koristite prilikom kuhanja. Sastavnica uključuje količinu i vrijednost sirovina koje se koriste u procesu proizvodnje (npr. za izradu 100 kom vizitki prema sastavnici koju smo upisali u sustav koristit ćemo 5 araka papira tzv XEROX format, 0,001 set CMYK tonera, 1 kutijicu za vizitke)
Nalog za proizvodnju
Nakon što sustav na temelju podataka iz sastavnice provjeri da li na zalihama postoji dovoljno sirovina potrebnih za proizvodnju proizvoda, generirati će nalog za proizvodnju koji prema unaprijed definiranim postavkama šalje radne naloge djelatnicima koji sudjeluju u svim fazama proizvodnje.

Djelatnik nakon što dobije radni nalog i započne sa proizvodnjom kliknut će na gumb “start”, kada završi sa prvom fazom proizvodnje kliknuti će na gumb “pauza”, a kad uđe u slijedeću fazu kliknuti na gumb “nastavi”… i tako sve do kraja proizvodnoga procesa. Na taj način sustav će zabilježiti vrijeme koje je bilo potrebno za izradu proizvoda.