Pripremna faza za izradu web stranice

Obratite nam se sa povjerenjem ako Vam je potrebna pomoć oko pripreme materijala za izradu web stranice

Pripremna faza za izradu web stranice

Ponekad se ugodno iznenadimo kad nam već prilikom upita pošaljete strukturu stranice zajedno sa svim sadržajem. U tom slučaju odobrit ćemo Vam i dodatan popust na cijenu izrade web stranice zato što odmah nakon uplate predujma možemo krenuti sa izradom web stranice.

pripremna faza za izradu web stranice

Struktura web stranice odnosno glavni izbornik

Stavke glavnog izbornika najčešće su: Naslovna, O nama, Usluge, Galerija, Kontakt… Glavni izbornik osim ovih stavki može imati i podstavke npr. stavka usluge može imati nekoliko podstavki npr. naziv usluge 1, naziv usluge 2… Svakako prije nego definirate stavke izbornika provjerite kako je konkurencija to napravila.

Fotografije za web stranicu

Prilikom izrade web stranice najbolje i najsigurnije je da nam pošaljete Vaše “autorske” fotografije u što je moguće većoj rezoluciji, a ukoliko ih nemate, možete ih za nekoliko desetaka dolara kupiti na poznatim servisima koji se bave prodajom profesionalnih fotografija ili možete preuzeti besplatne fotografije sa web stranice www.pixabay.com.

Napomena: ukoliko preuzimate besplatne fotografije sa pixabay.com stranice uvijek pročitajte uvjete pružanja usluge, provjerite da li je fotografija slobodna za komercijalnu upotrebu bez atribucije i napravite screenshoot kako kasnije ne bi imali problema sa Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima.

Fotografije nam slobodno pošaljite u najvećoj rezoluciji, a mi ćemo ih obraditi odnosno optimizirati za web.

Sadržaj za web stranicu

Vi kao najbolje upućena osoba u sve poslovne procese Vaše tvrtke sigurno ćete najbolje znati napisati nekoliko rečenica o Vašoj tvrtki/obrtu…, uslugama i proizvodima koje nudite. Prilikom pisanja sadržaja za web stranicu nemojte kopirati tuđi autorski sadržaj kako ne bi kasnije imali problema sa Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima. Sadržaj nam pošaljite na emial u digitalnom formatu kao Word datoteku (.docx).

Ostali materijali npr. video sadržaj, pdf dokumenti i ostalo

Video sadržaj je najbolje da postavite na YouTube ili neki drugi servis i pošaljete nam link, a mi ćemo ga ugraditi na web stranicu tako da se prikazuje sa izvora na kojeg ste ga postavili.

Isto što vrijedi za fotografije i tekstove vrijedi i za video sadržaj. Nemojte koristiti sadržaj za koji nemate pismeno dopuštenje autora, kako kasnije ne bi imali problema sa Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima.

Materijale za web stranicu nam pošaljite kao jednu .zip ili .rar datoteku

Kako bi se lakše snašli molimo Vas da materijale za web stranicu razvrstate po stavkama iz glavnog izbornika npr. direktorij O nama neka sadrži tekstove i fotografije za stranicu O nama, direktorij Usluge neka sadrži tekstove i fotografije za stranicu Usluge i eventualno pripadajuće pod-direktorije za stavke pod-izbornika…

Kada ste pripremili sadržaj za web stranicu, napravite kompresiju u zip ili rar datoteku koju ćete nam poslati preko servisa za slanje velikih datoteka npr: WeTransfer, Dropbox, Jumbo Iskon Mail ili neki drugi.


Odgovori na najčešća pitanja: Paketi za izradu web stranice

Cijena PROMO.web paketa je 6000 kn, a ECOMMERCE.web paketa je 8000 kn

Razlika u cijeni od 2000 kn je opravdana s obzirom na sustav za e-trgovinu i povezivanje na Corvus PG sustav

ECOMMERCE.web paket za razliku od PROMO.web paketa uključuje i modernu web trgovinu, sustav za upravljanje rezervacijama ili neku drugu naprednu aplikaciju. Web trgovinu radimo uz predložak poznate dizajnerske kuće koji je najprodavaniji predložak za Magento CMS i najbolja kombinacija WordPress + WooCoomerce. U cijenu paketa je uključeno i povezivanje webshopa na Corvus PG sustav u testnom i produkcijskom okruženju. Kao dodatne opcije uz bilo koji gotovi paket za izradu web stranice dostupni su: sustav za web trgovinu po cijeni od 3000 kn i povezivanje na PG sustav po Vašem izboru za 2000 kn.

Cijena START.com paketa je 4000 kn, a cijena PROMO.web paketa je 6000 kn

Razlika u cijeni od 2000 kn je opravdana s obzirom na Google Ads kampanju i ON-page SEO

PROMO.web paket za razliku od START.com paketa uključuje 500 kn veći budžet za Google Ads kampanju na pretraživačkoj mreži i ON-page SEO odnosno optimizaciju sadržaja web stranice za 3 relevantne ključne riječi. Ako se nakon određenog vremena samo 1 od 3 relevantne ključne riječi pozicionira u TOP 10 na Google tražilici vjerojatno će povrat uloženog biti više nego opravdan. ON-page SEO za 3 ključne riječi možete kao dodatnu opciju naručiti uz bilo koji gotovi paket za izradu web stranice po cijeni od 2000 kn.

Cijena START.com paketa je 4000 kn, a cijena CORPORATE.design paketa je 5000 kn

Razlika u cijeni od 1000 kn je opravdana s obzirom na izradu logotipa i 500 kom vizitki

CORPORATE.design paket uključuje i izradu logotipa te pripremu za tisak i tisak 500 vizitki na 350g mat papiru koje radimo u sklopu našeg brenda za digitalni tisak PRINTAONICA. Osnovni vizualni identitet tvrtke koji uključuje izradu logotipa i 200 vizitki možete kao dodatnu opciju naručiti uz bilo koji gotovi paket za izradu web stranice po cijeni od 1000 kn.

Cijena MINI.web paketa je 2000 kn, a cijena START.com paketa 4000kn

Da li je razlika u cijeni od 2000 kn opravdana s obzirom da je glavna razlika između paketa Google Ads kampanja?

Razlika od 2000 kn je u potpunosti opravdana i predlažemo Vam da prilikom planiranja oglašavanja prvih 5000 kn uložite u ciljanu Google Ads kampanju jer bi ovu razliku mogli vrlo brzo isplatiti, možda i prije nego se potroši budžet od 500 kn koji je uključen u START.com paket. Uzmimo na primjer da je cijena licitacije za relevantnu ključnu riječ 5 kn / kliku, to Vam donosi 100 posjetitelja na web stranicu i neka Vas samo 5% kontaktira vezano za proizvod / uslugu... dalje sami računajte.

Za koga je namijenjen Micro web paket

Korisnicima kojima je bitno da imaju web stranicu jer je 21 stoljeće i moraju je imati isto kao i poslovni email

MICRO.web paket nije sitan kako mu naziv sugerira već uključuje domenu i hosting za razdoblje od godinu dana, tehničko održavanje web stranice 6 mj. nakon izrade te premium predložak poznate dizajnerske kuće.