Digitalni marketing

Agencija za digitalni marketing koja brine o Vašem budžetu

Digitalni marketing

U eri Interneta, digitalni marketing je ključ poslovnog uspjeha i zato izbacite nagađanje iz marketinga. Formula za uspješnu promociju = SEM + SEO + SMM… odnosno kombinacija ciljanog oglašavanja na Google tražilici, SEO odnosno pozicioniranje stranice na Google kao i oglašavanje na društvenim mrežama.

digitalni marketing

Google oglašavanje

Digitalni marketing podrazumijeva na prvom mjestu Google Ads kampanju sa ciljanim oglašavanjem na Google tražilici i naglaskom na zaštitu Vaše budžeta kroz 5 točaka jer ne radimo za Google, već ste nas Vi angažirali da se o Vašem budžetu brinemo sa pažnjom dobrog gospodarstvenika:

 1. strategija licitiranja: ručna licitacija prema procijeni za prikaz na prvoj stranici, vrhu stranice ili prvoj poziciji
 2. ciljanje prema lokaciji: kontinent, država, županija, grad, u krugu od npr. 20 km… izuzimanje lokacija
 3. oglas: dodajemo cijenu u oglas kao filter koji štiti budžet od posjetitelja kojima je skup Vaš proizvod ili usluga
 4. ključne riječi: relevantne ključne riječi sa visokim opsegom pretraživanja (ne koristimo općenite)
 5. vrsta podudaranja ključne riječi: točno podudaranje

Budžet za oglašavanje troši se samo kada posjetitelji kliknu na oglas i pristupe na Vašu web stranicu, dok prikazivanje oglasa ne troši budžet već podiže svjesnost o Vašoj tvrtki i pomaže u izgradnji brenda. Detaljnije

SEO - optimizacija stranice za tražilice

Dok se Vaša web stranica nalazi na prvoj stranici rezultata pretrage za relevantne ključne riječi sa visokim opsegom pretraživanja, šanse za privlačenje novih klijenata su veće!

Prvu poziciju na Google tražilici nitko Vam ne može garantirati iz razloga što je algoritam koji indeksira web stranice i ocjenjuje rezultate pretrage Google-ova poslovna tajna i svakodnevno se razvija.

Teško je pozicionirati ključne riječi sa visokim opsegom pretraživanja i jakom konkurencijom koje su svoje pozicije gradile godinama, pa je pri odabiru relevantnih ključnih riječi potrebno provjeriti KEI indeks koji uspoređuje broj mjesečnih pretraživanja i konkurenciju za svaku pojedinu ključnu riječ. Detaljnije

Facebook i Instagram oglašavanje

Oglašavanje na popularnim društvenim mrežama Facebook i Instagram uz napredno ciljanje korisnika prema:

 • demografskim skupinama
 • lokaciji
 • spolu
 • dobi
 • interesnim kategorijama
 • obrazovanju
 • aktivnosti

Detaljnije

Google Analytics

Digitalni marketing danas je nezamisliv bez Google Analytics računa za naprednu web analizu i izvješćivanje. Zato smo u svaki naš paket za izradu web stranice uključili postavljanje Google Analytics računa kroz Google Tag Manager.

Google Analytics donosi nam vrijedne informacije o tome kako posjetitelji koriste web stranicu, kako su došli do web stranice, koje uređaje koriste, zemljopisnu lokaciju i ostale informacije koje nam mogu poslužiti da ih potaknemo na ponovni dolazak na web lokaciju.


Odgovori na najčešća pitanja: Digitalni marketing

Svi naši paketi za izradu web stranice uključuju tehnički SEO

Svim klijetima kojima smo radili web stranicu nikad ne naplaćujemo uslugu za tehnički SEO

Svi naši paketi za izradu web stranice uključuju premium predložak poznate dizajnerske kuće koji je tehnički ispravan i SEO friendly, prema tome korisnicima kojima smo radili stranice nije potrebno raditi tehnički SEO. Za sve ostale korisnike koje od nas zatražite SEO, ponudu ćemo Vam poslati nakon što napravimo dubinsku analizu web stranice, pa ukoliko Vam je stranica tehnički ispravna i nije potrebno raditi ubrzavanje stranice, iz ponude ćemo isključiti stavku Tehnički SEO.

Relevantne ključne riječi sa visokim opsegom pretraživanja

KEI eng. Keyword Efficiency Index prikazuje ključne riječi sa najviše pretraživanja i najmanjom konkurencijom

Nakon što nas uputite u Vaše poslovanje, imamo zadatak pronaći ključne riječi koje potencijalni klijenti upisuju u Google tražilicu kako bi pronašli usluge i proizvode koje Vi nudite. Uz pomoć KEI i alata za planiranje ključnih riječi, sigurno ćemo odabrati najbolje ključne riječi za optimizaciju.

Besplatna SEO analiza Vaše web stranice

Kontaktirajte nas i potpuno besplatno ćemo napravit početni SEO izvještaj za Vašu web stranicu

Dubinsku analizu web stranice radimo sa programom za SEO iza kojeg stoje odlični rezultati i koji je redovno ažuriran. Kad Vam pošaljemo početni SEO izvještaj u PDF formatu, možete i sami pokušati napraviti tehnički SEO i optimizaciju sadržaja web stranice prema ovom izvještaju.

Garantiramo prvo mjesto na Google tražilici ili vraćamo novac?

Poziciju na Google tražilici nitko Vam ne može garantirati jer nemamo pristup algoritmu koji ocjenjuje stranice!

Garancija našeg rada su početni i završni SEO izvještaji koji u postocima pokazuju stanje svih faktora koji su relevantni za pozicioniranje web stranice na Google tražilici. Usporedite ukupnu ocjenu iz početnog i završnog izvještaja, pa ukoliko nema napretka, vratit ćemo Vam novac za predujam i niste nam dužni uplatiti ostatak iznosa iz ponude.

Budžet se troši samo kada posjetitelji kliknu na oglas i posjete Vašu stranicu

Prikazivanje oglasa ne troši budžet već podiže svjesnost o Vašoj tvrtki i pomaže u izgradnji brenda

Uzmimo na primjer da ste uložili 1000 kn u budžet za oglašavanje, a cijena licitacije za relevantnu ključnu riječ je 5 kn / kliku, što Vam donosi 200 posjetitelja na web stranicu. Neka Vas 10% ukupnog broja posjetitelja kontaktira vezano za proizvod / uslugu koju nudite, to je 20 potencijalnih kupaca, pa neka od njih 10% naruči proizvod / uslugu... vjerojatno ste na dobrom putu da vratite uloženo. Uz potrošnju budžeta odnosno klikove računajte da je potrebno barem 5 pojavljivanja za 1 klik, u tom slučaju vaš je oglas vidjelo 1000 korisnika što pomaže u izgradnji brenda. Naravno brojevi mogu biti i drugačiji npr. 2kn/klik što donosi 500 posjetitelja...

Cijena Google Ads kampanje

Cijena za Google oglašavanje sastoji se od izrade kampanje, budžeta za oglašavanje i naknade za vođenje kampanje

START.com i veći paketi iz naše ponude paketa za izradu web stranice uključuju Google Ads kampanju sa budžetom od 500 kn ili više. Ukoliko Google oglašavanje naručujete kao zasebnu uslugu i planirate budžet za oglašavanje od npr. 1000 kn, tada jednokratno plaćate iznos od 1500 kn za postavljanje kampanje, 1000 kn budžeta za oglašavanje i 500 kn naknadu za vođenje kampanje. Kasnije, prilikom nastavka kampanje uplaćujete 1000 kn budžeta za oglašavanje i 500 kn naknade za vođenje kampanje. Dakle 3000 kn plaćate prvi put, a kasnije 1500 kuna za obnovu kampanje.

Kvaliteta oglasa ne utječe na cijenu po kliku

Cijena po kliku određuje se na temelju licitacija za svaku ključnu riječ posebno

Ako oglas nije dovoljno kvalitetan neće se niti prikazati na Google tražilici iz razloga što je ocjena kvalitete oglasa jedan od uvjeta za prikazivanje oglasa na Google pretraživačkoj mreži u sklopu Google Ads kampanje. Google svakodnevno prati kampanju i nudi prijedloge za podizanje kvalitete oglasa.

Google Ads bazira se na licitacijama

Cijena po kliku ovisi o licitacijama za svaku pojedinu ključnu riječ

Uzmimo na primjer da se bavite taxi prijevozom u Splitu. U ljetnoj sezoni cijena po kliku će biti veća od zimske sezone iz jednostavnog razloga što je konkurencija veća. Na primjer za ključnu riječ taxi Split ljeti licitiraju i Duje iz Splita (radi cijelu godinu) i Jure iz Dugopolja (radi samo u šici ljetne sezone) i Mato iz Osijeka (ljetnu sezonu dolazi u Split voziti taxi). Cijena licitacije za ključnu riječ taxi Split veća je u ljetnoj sezoni zbog konkurencije kada svi licitiraju i tako podižu cijenu po kliku za zajedničku im relevantnu ključnu riječ, dok je zimi cijena licitacije manja jer licitira samo Duje iz Splita.