Registracija domene

Jednostavno, brzo i iz sigurnog okruženja provjerite dostupnost i registrirajte domenu

Registracija domene

Domena označava jedinstvenu adresu na Internetu, koju korisnici upisuju u preglednik kada žele pristupiti Vašoj web stranici i čini sastavni dio identiteta Vaše tvrtke. Domena se pojavljuje na svim razinama poslovne komunikacije npr. pečat, vizitka, letak, memorandum, etiketa… u digitalnom marketingu: email adresa, newsletter, društvene mreže…

registracija domene

Registracija domene - brzo i jednostavno

U polje za provjeru upišite naziv željene domene i provjerite da li je domena slobodna za registraciju npr. naziv-domene.hr
Kakoregistrirati domenu
Provjera
Provjerite dostupnost
U polje za pretraživanje upišite naziv domene koju želite registrirati i provjerite da li je domena već zauzeta.
Podaci
Pošaljite podatke
Za registraciju potrebni su nam podaci od vlasnika domene: ime i prezime, (tvrtka/obrt/udruga), oib, adresa, telefon.
Predračun
Molimo uplatite po predračunu
Na email Vam šaljemo predračun za registraciju domene. Pošaljite nam potvrdu o izvršenoj uplati.
Domena
Upravljanje domenom
Nakon što registriramo domenu naš sustav za upravljanje korisnicima preuzima brigu i šalje Vam obavijesti o isteku domene na email.

Povoljna registracija domene - najpovoljnija cijena

Domena koju želite registrirati nije navedena u tablici? Molimo kontaktirajte nas za cijenu registracije domene
DomainPriceYearsRenewal PriceTransfer Price
.hr66,361 66,3666,36
.com.hr5,311 5,315,31
.com10,991 10,9910,99
.net11,991 11,9911,99
.org12,631 12,6312,63
.biz15,891 15,8915,89
.info18,591 18,5918,59
.eu7,961 7,967,96
.tv43,531 43,5343,53
.from.hr0,131 0,130,13
.de12,631 12,6312,63

Kako odabrati naziv domene?

Ključna riječ u nazivu domene nema utjecaja na pozicioniranje stranice na Google tražilici.

Naziv domene neka bude isti kao naziv tvrtke ili brenda i ako je moguće neka bude kratak i lako pamtljiv, jer domena i email adresa idu na vizitke i ostale elemente vizualnog identiteta.

URL se sastoji od nekoliko dijelova

Primjer URL-a: https://hm-promotion.com/izrada-web-stranica/#povoljna-cijena
1

https://

Internetski protokol
2

www.

Naziv poslužitelja
5

/keyword/

Naziv objave sa ključnom riječi
6

#anchor

Link na sadržaj

Besplatna .hr domena

Obratite nam se sa povjerenjem i registrirat ćemo besplatnu hr domenu na Vaš zahtjev
  • pravo na registraciju besplatne .hr domene imaju sve pravne osobe registrirane u RH i fizičke osobe koje obavljaju registriranu djelatnost u RH;
  • prema pravilniku pravne osobe bi trebale odabrati naziv domene jednak nazivu tvrtke (npr. naziv-tvrtke.hr), dok bi fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost trebale odabrati naziv domene jednak registriranom nazivu sa naznakom djelatnosti (npr. odvjetnik-horvat.hr)
  • pravo na registraciju naplatne .hr domene (bez obzira na naziv i broj registriranih domena) imaju sve pravne i fizičke osobe u RH, strane pravne osobe koje imaju podružnicu u RH te pravne osobe iz EU
  • pravo na registraciju jedne besplatne .from.hr domene imaju sve fizičke osobe iz RH na temelju OIB-a kao i strane fizičke osobe sa boravištem u RH na temelju OIB-a
  • uz besplatnu .from.hr domenu registriraju se i pripadajuće .name.hr i .iz.hr domene
  • .from.hr domena sadrži ime-prezime-dodatak (dodatak nije obavezan). Na primjer: marko-visic.iz.hr
  • pravo na registraciju naplatne .hr domene (bez obzira na naziv i broj registriranih domena) imaju sve pravne i fizičke osobe

Imate registriranu domenu?

Proces transfera domene u novi registar traje oko 5 dana i prilikom prijenosa ne dolazi do prekida u prikazivanju web stranice ili slanja i primanja epošte.

Nakon uspješnog prijenosa, domena se produžuje za razdoblje od godinu dana od datuma isteka tako da se razdoblje zakupa domene ne smanjuje ukoliko se produžuje prije isteka domene.

Odgovori na najčešća pitanja za pojam registracija domene

Najčešće nakon isteka domene postoji:

  • "grace period" do 30 dana nakon isteka, vlasnik može produžiti domenu po cijeni obnove
  • "redemption period" nakon "grace perioda" slijedi 90 dana unutar kojih vlasnik domene može otkupiti domenu po višoj cijeni
  • brisanje domene nakon redemption perioda domena je slobodna za registraciju po standardnoj cijeni prvom zainteresiranom kupcu

Napomena: grace/redemption period i brisanje domene ne vrijede uvijek i za sve vrste domena

HM-PROMOTION kao administrativna i tehnička osoba vodi brigu oko datuma isteka domene i šalje Vam obavijesti o isteku usluge na email zajedno sa predračunom za nastavak usluge.

Prijava korisnika

Prilikom prijenosa ili obnove, domena se produžuje za godinu dana od datuma isteka. Npr. ako je usluga prijenosa/obnove domene izvršena 15.03. za domenu koja ističe 15.09. - u tom slučaju domena će biti produžena do 15.09. iduće godine. I obratno ako se 20.09. produži domena koja je istekla 15.09. , i u tom slučaju domena će biti produžena do 15.09. iduće godine.

Zatražite prijenos/obnovu domene prije isteka

Proces prijenosa domene obično traje 5 dana! Zatražite od trenutnog registra da otključa domenu i pošalje Vam epp (auth) code. Za vrijeme dok traje proces prijenosa domene, web stranica i mailovi bit će dostupni. Nakon prijenosa, domena se produžuje za razdoblje od godinu dana od isteka . Npr. prijenos smo napravili 15.03. za domenu koja ističe 15.09. - u tom slučaju domena će biti produžena do 15.09. iduće godine.

Zatražite transfer domene

Ako imate pravo na registraciju besplatne .hr domene (pravna osoba, obrt, udruga...) registrirajte .hr domenu, u suprotnom registrirajte .com domenu!

Registracija .com domene

Sve pravne i fizičke osobe iz RH koje obavljaju registriranu djelatnost (trgovačka društva, obrti, udruge…) imaju pravo na jednu besplatnu .hr domenu! Za besplatnu hr domenu, unutar košarice pronađite polje za provjeru kupona i upišite "hr" pa provjerite kupon.

Detaljnije

HM-PROMOTION d.o.o. nudi povoljnu cijenu registracije .com, domene po cijeni već od 10,99 € / godišnje + PDV, dok je cijena registracije .com.hr domene 5,31 € / godišnje + pdv!

Cjenik domena

Domene se pretražuju putem WHOIS servisa,a naš sustav Vam omogućuje da jednostavno provjerite željenu domenu da li je slobodna za registraciju.
Upišite naziv domene i kliknite na gumb traži.

Osim što nudimo povoljnu cijenu registracije, obnove i/ili transfera domene, koristimo CRM - sustav za upravljanje korisnicima, koji uz to što Vam omogućuje da brzo i jednostavno provjerite dostupnost i registrirate domenu iz sigurnog okruženja, vodi brigu o dospjeću usluge i 14 dana prije isteka domene šalje Vam obavijest sa predračunom na email!

Sustav za upravljanje korisnicima

HM-PROMOTION nudi Vam jednostavno rješenje za registraciju domenu. U samo tri klika provjerite dostupnost i naručite željenu domenu! Sustav će generirati i na email Vam poslati predračun, a nakon uplate mi ćemo registrirati domenu za Vas!

Zakupite domenu u 10 minuta