​​Kako kreirati dizajn i pripremu za tisak vizitke u programu Canva

​​Kako kreirati dizajn i pripremu za tisak vizitke u programu Canva

​Dizajn vizitke važan je element poslovnog karaktera svake osobe ili tvrtke, a njena funkcija nije samo da prenese osnovne podatke o tebi ili tvrtki, već i da ostavi dojam na osobu koju je dobila. 

U ovom članku ćemo ti pokazati kako iskoristiti Canva platformu za kreiranje jednostavne, ali elegantne i informativne vizitke.

1. Otvori Canva platformu i odaberi format

Prvo što trebaš napraviti je odabrati Canva platformu. Canva je svestrana platforma koja omogućuje kreiranje jednostavnih dizajna za web i offline svijet, uključujući vizitke. 

Nakon što si ušao u Canvu, odaberi mogućnost “Create a Design” i potom odaberi opciju “Business Card” u sekciji “Marketing materials”. 

2. Odabir predloška

Canva ti nudi širok izbor predložaka vizitki, koji ti mogu pomoći u kreiranju inspirativnog dizajna. Izbor predložaka ovisi o vrsti tvrtke, stila i dizajnu koji želiš. 

3. Odabir boja i fontova

Slijedeća stvar koju trebaš uraditi je odabrati boju i font. Boje i fontovi igraju veliku ulogu u stvaranju vizitke. Odabir pravih boja i fontova može pomoći da vizitka bude profesionalna i privlačna. 

4. Dizajn i raspored vizitke

Možeš podesiti vizitku u skladu sa svojim željama nakon što odabereš predložak boje i fontova. Sada možeš početi raditi na rasporedu dizajna. 

Razmisli o tome da na vizitku staviš ključne informacije, kao što su tvoje ime, kontakt broj, adresa e-pošte i web stranica tvrtke. Razmotri koje informacije će biti u središtu vizitke, kojeg će oblika biti tekst i gdje će se nalaziti lo​go​

5. Dodaj ilustraciju ili sliku

Sada kada imaš raspored vizitke i ključne informacije, mogli biste željeti dodati ilustraciju ili sliku koja će privući pozornost. Odabir fotografije ili ilustracije koja pokazuje tvoj proizvod ili uslugu može pomoći da vizitka izgleda uzvišeno i profesionalno. 

6. Prikaz i spremanje 

​U meniju na vrhu odaberi “Datoteka -> Prikaži postavke” te uključi “Prikaži margine” i “Prikaži prelijevanje ispisa”. Sav tekst vizitke te logo bi morali biti unutar margina (standardno 3mm od ruba vizitke), a elementi koji prelaze preko ruba vizitke moraju biti do oznake “prelijevanja” tzv. bleed ili napust (standarno 3 mm)

Kada si zadovoljan s dizajnom, jednostavno klikni na gumb “​Dijeli” ​te zatim ​u gornjem desnom kutu zaslona i​ u padajućem izborniku odaberi “Preuzmi” . ​Prilikom spremanja ​odaberi opciju “PDF – ispis” i stavi kvačicu na “Oznake za obrezivanje i prelijevanje” kako bi se dodale rezne linije te dobila spremna priprema za tisak.

Kao što vidite, stvaranje jednostavne i elegantne vizitke u programu Canva je prilično jednostavan proces. 

Podijelite objavu