Izrada web shopa cijena

eCommerce paket za izradu moderne web trgovine uključuje premium predložak, Google Ads, tehničko održavanje...

izrada web shopa cijena

Izrada web shopa cijena

Izrada web shopa cijena

Izrada web shopa – u nastavku su odgovori na neka od najčešćih pitanja koje nam klijenti postavljaju:

Koju eCommerce platformu odabrati za izradu web shopa?

Postoji mnogo platformi koje možete koristiti za izradu web trgovine, a odabir ovisi o Vašim potrebama i preferencijama. Nekoliko najpopularnijih platformi:

WooCommerce je besplatni dodatak za WordPress koji omogućuje stvaranje web trgovine u okviru vaše WordPress web stranice. WooCommerce je popularan jer je jednostavan za korištenje i pruža veliki izbor besplatnih i premium dodataka za proširenje funkcionalnosti Vaše trgovine.

Od ukupnog broja web stranica na Internetu njih 37% (svaka treća stranica) koristi WordPress CMS, a od svih stranica koje imaju sustav za upravljanje sadržajem čak njih 63% koristi WordPress CMS (2 od 3 stranice)!

Više od 28% od ukupnog broja vlasnika web trgovina na internetu (odnosno svaki 4-ti) odabrao je WooCommerce platformu, slijede Squarespace platforma sa udjelom većim od 17% i Shopify sa udjelom preko 10%…

WooCommerce je najbolji izbor za izradu web shopa bez obzira koji prihod planirate generirati internet prodajom. Svakodnevno u razvoju WooCommerce sudjeluje mnogo programera i korisnika, a postoji i ogroman broj dodataka i tema…

Shopify je komercijalna platforma za izradu web trgovine koja pruža sve što je potrebno za pokretanje i upravljanje trgovinom. Shopify je popularan zbog svoje jednostavnosti korištenja i velikog izbora tema i dodataka.

Magento je platforma za izradu web trgovine koja se koristi za velike trgovine koje imaju veliku količinu proizvoda. Magento je moćan i fleksibilan, ali zahtijeva više tehničke ekspertize i može biti skup za održavanje.

BigCommerce je komercijalna platforma za izradu web trgovine koja pruža velik izbor značajki i funkcionalnosti za trgovinu. BigCommerce je popularan zbog svoje jednostavnosti korištenja i pružanja svega što je potrebno za pokretanje trgovine.

Pri odabiru platforme za izradu web trgovine, trebali biste razmotriti svoje potrebe u smislu funkcionalnosti, proračuna, tehničkih vještina i željenog izgleda trgovine.

Koji predložak koristiti za izradu web trgovine?

Sada kada znate kako su WordPress i WooCommerce najbolje rješenje za izradu web trgovine, potrebno je odabrati premium predložak poznate dizajnerske kuće!

Predložak mora biti optimiziran kako bi se stranica brzo učitavala i savršeno funkcionirala na svim uređajima (npr. mobiteli, tableti, računala). Blokovi ugrađeni u predložak podižu funkcionalnost jer možemo u svakom trenutku dodati nove mogućnosti bilo kojem dijelu web trgovine.

Postoji mnogo WordPress predložaka koji se mogu koristiti za izradu web trgovina, a odabir ovisi o vašim potrebama i preferencijama. Evo nekoliko popularnih WordPress predložaka za izradu web trgovine:

Porto premium predložak za WooCommerce

Porto je popularni premium WordPress predložak za izradu web trgovine, koji je posebno dizajniran za rad s WooCommerce pluginom. Porto nudi mnogo predefiniranih stilova za web shopove, uključujući različite izglede, boje i fontove, te je optimiziran za brzo učitavanju i mobilnu prilagodljivost.

Porto nudi nekoliko predložaka za početnu stranicu, kategorije proizvoda i pojedinačne proizvode, kao i mnogo drugih mogućnosti prilagodbe. Također uključuje nekoliko demo sadržaja koji vam mogu pomoći u brzoj postavljanju trgovine.

Porto je također poznat po svojoj podršci za višejezičnost, SEO optimizaciju i integraciju s drugim popularnim dodacima, kao što su WPML, Contact Form 7, Yoast SEO, itd.

Uz to, Porto nudi i razne dodatne mogućnosti, kao što su mega izbornici, prilagodljivi widgeti, live chat podršku, i još mnogo toga.

Divi je popularni višenamjenski WordPress predložak koji uključuje nekoliko predefiniranih predložaka za web trgovine. Divi nudi bogat izbor prilagodbi i mogućnosti za izradu jedinstvenog i funkcionalnog web shopa.

WooCommerce Storefront je besplatni predložak koji je dizajniran posebno za web trgovine koje koriste WooCommerce plugin. Storefront nudi nekoliko različitih izgleda i prilagodbi, uz naglasak na brzinu učitavanja i jednostavnost korištenja.

Astra je popularni višenamjenski WordPress predložak koji nudi mnogo predložaka za web trgovine. Astra je jednostavan za korištenje i pruža mnogo mogućnosti prilagodbe, a prilagođen je i za rad s WooCommerce pluginom.

Flatsome je popularni premium WordPress predložak za web trgovine. Flatsome nudi mnogo mogućnosti prilagodbe, uz naglasak na brzinu učitavanja i mobilnu prilagodljivost.

Shopkeeper je još jedan popularni premium WordPress predložak za web trgovine. Shopkeeper nudi mnogo mogućnosti prilagodbe, uključujući različite izglede, boje i fontove, te je optimiziran za rad s WooCommerce pluginom.

Pri odabiru predloška za izradu web trgovine, trebali biste razmotriti svoje potrebe u smislu funkcionalnosti, proračuna, tehničkih vještina i željenog izgleda i osjećaja trgovine. Također, uvijek biste trebali provjeriti recenzije i ocjene korisnika prije kupnje bilo kojeg premium predloška.

Koliko traje izrada web shopa?

Vrijeme izrade web shopa može varirati ovisno o nekoliko faktora, poput obujma projekta, složenosti, funkcionalnostima, prilagodba dizajna i integraciji s drugim softverskim rješenjima. Također, vrijeme izrade web shopa ovisi i o iskustvu i vještinama developera.

Ako se koristi gotov predložak i minimalne funkcionalnosti, izrada web shopa može se završiti u roku od nekoliko dana. Međutim, ako se traže složenije funkcionalnosti i prilagodbe, izrada web shopa može trajati i nekoliko mjeseci.

Izrada web shopa također ovisi o načinu rada i komunikaciji između klijenta i developera. Ako je komunikacija dobra i stalna, a klijent brzo odgovara na pitanja i daje povratne informacije, to može skratiti vrijeme izrade web shopa.

Ukratko, vrijeme izrade web shopa ovisi o mnogim čimbenika, pa nije moguće precizno odrediti koliko će trajati. Preporučuje se detaljno razmotriti sve potrebne funkcionalnosti i prilagodbe, i na temelju toga izraditi plan rada s razumnim rokovima.

Izrada web shopa uz demo predložak u roku od 24h

U roku od 24h nakon uplate predujma u visini od minimalno 25% iznosa ponude, možemo registrirati domenu, kreirati hosting paket, instalirati WordPress CMS i postaviti premium predložak sa demo sadržajem – na domeni je postavljen demo web shop sa odabranim stilom predloška.

Idućih 25% iznosa ponude plaćate nakon što smo postavili predložak, a preostalih 50% nakon izrade web shopa – cilj je da vrijeme izrade bude što kraće, a najčešće 15-30 dana od uplate predujma.

Kako pripremiti sadržaj za pravne napomene npr. politika privatnosti, uvjeti korištenja…?

Pripremanje sadržaja za pravne napomene kao što su politika privatnosti i uvjeti korištenja važan je korak u izradi web shopa. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti pri pripremi sadržaja za ove pravne napomene:

Razumijevanje relevantnih zakona i propisa

Potrebno je imati razumijevanje važećih zakona i propisa koji se odnose na vašu web trgovinu, poput Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR), Zakona o zaštiti osobnih podataka i drugih srodnih propisa. Ukoliko niste sigurni koja zakonska regulativa se odnosi na Vašu trgovinu, savjetujem konzultaciju sa stručnom osobom koja je upoznata s područjem.

Identificiranje vrste podataka koje prikupljate

U politici privatnosti potrebno je navesti koju vrstu podataka prikupljate, poput osobnih podataka kupaca, podataka o kupnji ili korištenju web stranice.

Identificiranje svrhe prikupljanja podataka

Potrebno je navesti svrhu prikupljanja podataka, kao što je obrada narudžbe ili pružanje personalizirane usluge.

Identificiranje načina prikupljanja podataka

Potrebno je navesti načine na koje prikupljate podatke, kao što su korištenje kolačića (cookies), prijave na newsletter, obrasci za kontakt ili društvene mreže.

Identificiranje trećih strana

Potrebno je navesti koje treće strane imaju pristup podacima kupaca, poput pružatelja usluga dostave ili procesora plaćanja.

Identificiranje sigurnosnih mjera

Potrebno je navesti koje sigurnosne mjere poduzimate kako biste osigurali da su podaci kupaca sigurni i zaštićeni.

Uvjeti korištenja

U uvjetima korištenja potrebno je navesti pravila korištenja web trgovine, poput pravila o povratu proizvoda, pravila o cijenama i dostavi, te ostale relevantne informacije.

Revizija i ažuriranje

Potrebno je redovito ažurirati politiku privatnosti i uvjete korištenja kako bi se osiguralo da su uvijek u skladu sa zakonskim propisima i poslovnim praksama.

U svakom slučaju, preporučuje se da se obratite stručnjaku za pravne usluge kako biste se uvjerili da su vaše pravne napomene u skladu s važećim zakonima i propisima.

Šprancu na engleskom jeziku za uvjete korištenja, politiku privatnosti i ostalih pravnih napomena koje ste po zakonu dužni postaviti na web shop možete pronaći na termly.io ili preuzeti sa shopify.com.

Koja je cijena izrade web shopa ?

Cijena izrade web shopa može varirati ovisno o mnogim čimbenicima, uključujući:

Veličina i složenost web shopa

Cijena se može razlikovati ovisno o veličini i složenosti web shopa. Na primjer, manji web shop s nekoliko proizvoda i jednostavnim dizajnom će biti jeftiniji od većeg web shopa sa složenim funkcionalnostima i prilagođenim dizajnom.

Platforma za izradu web shopa

Cijena izrade web shopa može varirati ovisno o platformi koju odaberete za izradu web shopa. Na primjer, izrada web shopa putem platforme poput WooCommercea može biti jeftinija od izrade web shopa putem prilagođene platforme.

Dizajn i funkcionalnosti web shopa

Cijena se također može razlikovati ovisno o željenom dizajnu web shopa i funkcionalnostima. Ako želite prilagođeni dizajn i složene funkcionalnosti, to će povećati cijenu.

Hosting i održavanje web shopa

Ovisno o vašim potrebama i proračunu, možda ćete morati platiti dodatno za hosting i održavanje vašeg web shopa.

Marketing i promocija

Nakon izrade web shopa, možda će biti potrebno uložiti dodatni novac u marketing i promociju kako bi se privuklo više kupaca.

Uz sve to, cijene izrade web shopa mogu varirati ovisno o regiji, iskustvu i kvalifikacijama vašeg izvođača. Savjetujemo vam da kontaktirate više stručnjaka za izradu web shopa kako biste dobili različite ponude i usporedili ih kako biste pronašli najbolju cijenu za vaše potrebe. Također, budite sigurni da tražite detaljne ponude kako biste bili sigurni da su sve usluge i troškovi jasno definirani.

Izrada web shopa u sklopu eCommerce web paketa.

  • Registracija domene za razdoblje od godinu dana
  • HM XL SSD (5GB) hosting paket za razdoblje od godinu dana
  • WordPress CMS + WooCommerce dodatak za izradu web trgovine
  • Responzivni web dizajn. Premium predložak poznate dizajnerske kuće.
  • Webiste builder koji uključuje sve elemente za izradu moderne web stranice
  • Oblikovanje do 20 stranica/podstranica (npr. naslovna, usluge, kontakt, pravne napomene…)
  • Prijava stranice na Google tražilicu, Google Analytics, Google My Business
  • Google Ads oglašavanje uz budžet od 500 €, tehnički SEO i ON-page SEO
  • Firewall za zaštitu i 6 mj. tehničko održavanje web stranice

Da li je u cijenu izrade web shopa uključeno spajanje na payment gateway za online plaćanje?

Izrada web shopa u sklopu eCommerce web paketa uključuje i povezivanje na Corvus Pay, PayWay, WSPay, eToMiTreba … payment gateway za online plaćanje kreditnim i debitnim karticama.

Kako privući prve klijente u online dućan?

Privlačenje prvih klijenata u novi web shop može biti izazovno, ali postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste povećali svoju vidljivost i privukli kupce:

Web shop SEO

Osigurajte da vaš web shop bude optimiziran za tražilice (SEO). To uključuje odabir ključnih riječi i optimizaciju meta opisa, naslova stranice i slično. To će pomoći vašem web shopu da se rangira više u tražilicama i dođe do većeg broja posjetitelja.

Objave na društvenim mrežama

Promovirajte svoj web shop na društvenim mrežama, kao što su Facebook, Instagram, LinkedIn i druge. Objavljivanje sadržaja, slika i informacija o proizvodima može privući pažnju novih kupaca.

Nudite promotivne ponude

Ponudite posebne promotivne ponude za nove kupce, kao što su popusti ili besplatna dostava. To može privući nove kupce koji će biti zainteresirani za kupnju proizvoda u vašem web shopu.

Pišite blog članke

Pišite blog članke o vašim proizvodima, industriji ili trendovima u vašem poslu. Ovo može pomoći u stvaranju povjerenja kod kupaca i privlačenju novih posjetitelja na vašu web stranicu.

Google Ads kampanja

Koristite Google oglase kako biste ciljali potencijalne kupce koji traže slične proizvode. Ovo može pomoći u privlačenju ciljane publike na vašu web stranicu.

Web shop bez korisnika ne vrijedi puno i upravo zato nakon izrade web trgovine u sklopu eCommerce web paketa napravit ćemo Google Ads kampanju koja uključuje 60 € budžeta kako bi privukli prve korisnike u Vaš novi web shop.

Partnerstva i suradnje

Razmislite o uspostavljanju partnerstva s drugim tvrtkama koje prodaju slične proizvode ili usluge. To može pomoći u promicanju vašeg web shopa i privlačenju novih kupaca.

Posvetite se korisničkom iskustvu

Stvorite dobro korisničko iskustvo u vašem web shopu. To uključuje brzu i jednostavnu navigaciju, jednostavnu kupnju, pregledne informacije o proizvodima i jednostavan proces povrata proizvoda.

Sve ove strategije mogu pomoći u privlačenju prvih klijenata u novi web shop. Važno je imati strpljenja i upornosti te nastaviti raditi na promociji vašeg web shopa i stvaranju vrijednosti za svoje kupce.

Nudite li tehničko održavanje web shopa?

Tehničko održavanje web shopa važan je dio vođenja uspješnog online poslovanja. Neki od zadataka koji su obuhvaćeni tehničkim održavanjem web shopa uključuju sljedeće:

Nadgledanje performansi web shopa

Praćenje performansi web shopa važno je kako biste osigurali da se vaša web stranica učitava brzo i pravilno radi. To uključuje provjeru brzine učitavanja stranica, nadzor protoka prometa, provjeru da li se stranica redovito ažurira i testiranje web stranice kako bi se osiguralo da sve funkcije rade kako bi trebale.

Redovito ažuriranje softvera i sigurnosnih zakrpa

Redovito ažuriranje softvera, kao što su CMS sustavi, pluginovi, teme i sigurnosne zakrpe, ključan je dio tehničkog održavanja web shopa. Ovo je važno jer se sigurnosne ranjivosti često otkrivaju u različitim softverskim komponentama, a ažuriranje ih čini manje osjetljivima na zlonamjerne napade.

Redovito sigurnosno kopiranje podataka

Redovito sigurnosno kopiranje podataka ključno je za sprečavanje gubitka podataka u slučaju kvara ili cyber napada. Sigurnosne kopije podataka mogu se izraditi automatski pomoću različitih softverskih rješenja.

Nadzor zaštitnih mjera

Redovito provjeravanje zaštitnih mjera kao što su SSL certifikati, zaštita od DDoS napada, firewall-i, itd. važno je kako biste osigurali da su vaši podaci i podaci vaših klijenata sigurni.

Pružanje tehničke podrške

Pružanje tehničke podrške za vaše kupce može biti ključno za održavanje dobrog imidža vašeg web shopa i poboljšanje korisničkog iskustva. To može uključivati pomoć oko registracije, naručivanja, plaćanja i povrata.

Optimizacija web shopa

Optimizacija web shopa za pretraživače (SEO) i poboljšanje korisničkog iskustva mogu pomoći u privlačenju novih kupaca i povećanju prodaje. To može uključivati optimizaciju naslova, meta opisa, slika i drugih elemenata web shopa.

Ovi zadaci mogu biti obavljeni samostalno ili uz pomoć stručnjaka za tehničko održavanje web shopa. Redovito provjeravanje i održavanje web shopa ključno je za njegovu uspješnost, a može također pomoći u sprečavanju gubitka potencijalnih kupaca zbog tehničkih problema. Ako se dogodi problem s web shopom, poput pada sustava ili sigurnosnog incidenta, važno je da se što prije riješi kako bi se izbjegle posljedice po poslovanje.

Cijena tehničkog održavanja web shopa može varirati ovisno o opsegu posla i potrebama vašeg web shopa. Neki čimbenici koji mogu utjecati na cijenu uključuju veličinu web shopa, broj proizvoda, vrstu proizvoda, vrstu softverskih rješenja koje koristite, te opseg i učestalost potrebnog održavanja. Važno je imati na umu da ulaganje u tehničko održavanje web shopa može biti vrijedno jer može pomoći u sprječavanju problema, poboljšati performanse i sigurnost web shopa, te pružiti bolje korisničko iskustvo za kupce.

HM-PROMOTION d.o.o. nudi profesionalnu uslugu tehničkog održavanja web shopa. Svim korisnicima sa udaljene lokacije pružamo upute za administratora web shopa, na razini CMS-a postavljamo firewall, radimo nadogradnju CMS-a, predloška i svih dodataka za razdoblje od godinu dana!

moobo

Obratite nam se sa povjerenjem za izradu web shopatrgovinedućanastranice

Podijelite objavu